Cumhurbaşkanı az önce tarih verdi! Emekli zammı müjdesi ilk kabinede geliyor

Emekli ve memura müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Az önce tarihi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kabinenin ardından emekli ve memura müjdelerin duyurulacağını söyledi.

Emekli ve memur maaşlarına zam konusunda geri sayım devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaş Ekimde ara zam için hükümetten yeni bir açıklama bekliyordu. Bir süredir zam konusu muallakta kalırken Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 17 milyon emekli vatandaşa güzel haber verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve memura müjdelenin ilk kabine toplantısını sonrasında verileceğini duyurdu. Peki emekliye ne kadar zam gelecek? Emekliye seyyanen zam var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi kapsamında Ankara spor salonunda gerçekleştirilen programda konuştu. Son dönemlerde gündemden düşmeyen emekli zammı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk kabine toplantısından sonra emeklilere müjdenin verileceğini bildirdi. Peki Emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve detaylar haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİYİ HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara spor salonunda gerçekleştirilen AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kimseye çıkarak partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan milyonlarca emekli ile heyecanlandıran açıklamalar geldi. Memur ve emekliler için yeni bir müjdenin yolda olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk hazine toplantısının hemen ardından müjdeyi duyuracaklarını bildirdi. Memur ve emekliler ise bu açıklama sonrasında kabile toplantısını beklemeye başladı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Peki ekim ayı kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı emekliye müjde açıklaması sonrası kabine toplantısı tarihi meraklı araştırılıyor. Henüz kesin bir tarih verilmedi ancak kabine toplantısının 9 Ekim 2023 Pazartesi günü yapılacağı tahmin ediliyor. Bu toplantının sonucunda emeklilere de zam müjdesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM GELECEK?

Peki Emekliye ne kadar zam gelecek? Emekliye seyyanen zam var mı? Milyonlarca emekli, Ekim ayında yapılacak ara zam için gün sayarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamalar heyecanlandırdı. Emekli maaşlarına zam konusunda hükümetin masasında birden fazla formül var. Bunlardan biri emekliye refah payı zammı yapılması neredeyse 2000 TL ile 3000 TL arasında seyyanen zam yapılması. Bu hafta yapılacak olan kabine toplantısında konunun ve rakamların ele alınması hemen ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son durumun kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri