CHP’den Yerel Sorunlara Yakın Takip: Malatya’da 6 Yeni Dönüşüm Projesi Ruhsat Aldı

CHP Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, Malatya'nın çeşitli bölgelerindeki sorunları belirleyip ilgili kurumlara ilettiklerini ve çözüm sürecini yakından takip ettiklerini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı, Başkanvekili Ramazan Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Ayhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Malatya’nın geleceğine yönelik önemli görüşmeler yapmak üzere Ankara’da bulunduğunu ve bu nedenle toplantıya başkanlık edemediğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısı için bugün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Çoğunlukla gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda 51 madde görüşüldü.

CHP Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, CHP grubu olarak Malatya’nın çeşitli bölgelerindeki sorunları kayıt altına aldıklarını ve çözüm için ilgili kurumlara iletip süreci takip ettiklerini ifade etti. Kuşçu, sözlerine şöyle devam etti: “Yeşilyurt ilçe sınırlarında bulunan beş mahallenin uzunca zamandan beri yaşadıkları beyler deresinin su kirliliğidir. Organize Sanayi Bölgesinin Sanayi atıkları Beyler deresine karışmaktadır. Su kirliliği sonucu suyun özelliği bozulmuştur. Kirletilmiş su, insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkiler, canlıların yaşamasını zorlaştırır, ekosistem dengesini bozar. Sularda bulunan kirletici maddelerin ve etkilerinin belirlenmesi, tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bölgeler için büyük önem arz eder. Tepeköy, Suluköy, Sütlüce, Şahnahan, Topraktepe mahalleleri Organize Sanayi Bölgesinin neden olduğu su kirliliğinin ortadan kalkmasını istiyorlar. Yeşilyurt Fatih Mahallesi sınırlarında yer alan konteyner kentin kanalizasyon suları arazilerine yayılmaktadır. 16 aydır çözüm bekliyor. MASKİ ve Büyükşehire müracaat ettiklerini söylüyorlar. Geçen hafta Yeşilyurt Belediye Meclisinde konuyu dile getirdim. Sn. Başkan MASKİ'nin ilgilendiğini kısa sürede cevap alınacağını belirttiler, sizlerindi konuyu takip etmenizde yarar olur.

Sn. Başkan MASKİ demişken bu aralar suya gizli zam yapıldığını vatandaşlarımızdan duyuyoruz. Bu konuda açıklanmayan bir husus var mıdır? Zam konusuyla ilgili.

13 milyon insanın etkilendiği Kahramanmaraş depremleri sonucunda yaklaşık 350 ila 580 milyon ton İnşaat yıkıntı atığı oluşacağı ve bunun 1.5 milyon tonu tehlikeli atık, 16 milyonu ton toprak ve taş karışımı, 38 milyon tonu betonarme atık ve 1 milyon ton hurda demir atığı oluştuğu ortaya koyulmuştur. Deprem sonrası oluşan milyonlarca ton inşaat ve yıkıntı atığı, afetle mücadelenin çok önemli bir bileşeni haline getirmiştir. Burada konumuz şudur. Malatya merkezde hala yıkılacak binalar ve hala enkazı kaldırılmamış binalar var. Bunların ilgili kurumlarla görüşüp bir an evvel kaldırılması gerekir. Durum böyleyken gözle görünür bir çalışmanın olmadığı sadece Akpınar rezerv alanında Emlak Konutun çalışmasını görüyoruz onun dışında fazla bir şeyler göremiyoruz. Neredeyse Malatya'da yaşayan herkes, Rezerv alan, yerinde dönüşüm, kentsel dönüşüm, TOKİ, Emlak konut kelimelerini öğrendiler ama bu kelimelerin uygulamayı göremediler. Sn. Cumhurbaşkanı, Çevre Şehircilik bakanı Belediyeler devreye hızlı girsinler yerinde dönüşüme vatandaşlarımız başlasınlar diyor. Oysa Battalgazi Belediyesinde 5 ve Yeşilyurt Belediyesinde 1 yerinde dönüşüm ruhsatı verilmiştir. Artık yeni bir yönetim, yeni bir meclis ve yeniden işlerine dönecek iş insanları var. Belirsizlik karar verme yeteneklerimize müdahale edebilir. Bugünkü gündem maddelerimizin neredeyse tamamı İmar konularını kapsıyor. Gelin hep beraber topladığımız bilgi miktarını bilimin, mühendisliğin ışığında cesaretle o zengin bu fakir, o siyasi bu değil demeden, rasyonel, etkili ve hızlı kararlar alalım.” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri