Ayçiçek Yağı Fiyatlarında %10 Artış Bekleniyor

Uluslararası piyasada artan fiyatlar, iç pazara da yansıyacak. Sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağı fiyatlarında %10'luk bir artış olabileceğini belirtiyor.

Sıcak hava ve Ukrayna'da çekirdek stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle fiyatlar yükseldi. Uluslararası piyasada artan ham ayçiçek yağı fiyatının, yurt içindeki raflara yansıması bekleniyor.

Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa'dan gelen artan talep ile birlikte Ukrayna'daki ayçiçek çekirdeği stoklarının azalması, ham yağ fiyatlarını artırdı. Son bir ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yaklaşık %20 oranında yükselerek 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.

Uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını belirten sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında %10'luk bir artış yaşanabileceğini ifade ediyorlar.

Şu anda market zincirlerinin kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 195 TL seviyesinde. Ünlü markaların ürünleri ise 250 ile 279,95 TL arasında satılıyor.

Ekonomi Haberleri