ATM'lere Yeni Düzenleme! O Parayı Artık Kabul Etmeyecek

Alım gücünün büyük ölçüde azalması nedeniyle ATM'ler, artık 10 TL'lik banknotları geçerli bir ödeme aracı olarak kabul etmeye son verdi.

Yüksek enflasyonun neden olduğu sorunlar sebebiyle, birçok banka mevcut ATM slotlarının yetersiz kalması sonucunda bazı banknotları kullanıma kapatma kararı almıştır. Yeni basılan paralarda 200 TL'lik banknotların çoğunluğu olması, eski banknotların kullanımının azalmasına yol açmıştır.

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, banka ATM'lerinde 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik paralar için 5 ayrı slot olduğunu ifade ederek, son dönemde özellikle 200 TL'lik banknotların sıklıkla kullanılması ve 10 TL'nin alım gücünün büyük ölçüde düşmesi nedeniyle bankaların kritik bir değişikliğe gittiğini belirtti.

Birçok banka, ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemleri için 10 liralık banknotları kullanım dışı bırakırken, 10 TL için ayrılan slotları 200 liralık banknotlara yönlendirdi.

Bu uygulamanın gelecekte daha da yaygınlaşmasının beklendiğini ifade eden Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, yapılan değişiklikle ilgili olarak "Çünkü özellikle 10 TL'lik banknotlara olan talep artmıyor" açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası verilerine göre, sadece bir yıl içinde 200 TL'lik banknot adedindeki artış oranının yüzde 94'lere kadar çıktığı kaydedilmiştir.

Güncel Haberleri