Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti Nedir?

Arefe günü oruç tutmanın fazileti büyüktür, bu günü ibadetle geçirmek manevi anlamda güç katar.

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı'na bir adım daha yaklaşırken, Arefe günü de manevi bir coşkuyla idrak edilmeye hazırlanılıyor. Bu mübarek gün, oruç tutmak, dua etmek ve Allah'a ibadet etmek için özel bir fırsattır.

2024 Kurban bayramı arefesinin ne zaman idrak edileceği, tüm İslam topluluğunun merak ettiği konular arasında yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimi sonrasında arefe günü tarihi belli oldu. Peki, arefe günü ne zaman? Arefe günü oruç tutmanın önemi nedir?

Arefe Günü Ne Zaman?

Diyanet tarafından yayımlanan 2024 yılı dini takvimi sonrasında Kurban Bayramı arefesi için tarih belli oldu.

Buna göre; Arefe günü, 15 Haziran Cumartesi günü kutlanacak.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak.

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti Nedir?

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir.

Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe günü dinde önemli bir yere sahiptir. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu günü oruçlu geçirme konusunda, ''Arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum.” (Müslim, Sıyâm, 196-197 [1162]) buyurmuştur. Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebû Dâvûd, Savm, 63 [2440]; İbn Mâce, Sıyâm, 40

Yaşam Haberleri