Altın uzmanı Nasri Amcalar kötü haberi verdi! Çantada keklik değil! Altın fiyatlarında o tarihte geri çekilme olacak

Altın piyasasını yakın takip eden isimlerden her gün oldukça kritik yorumlar geliyor. Altına yatırım yamak isteyen kimseler bu değerli yorumları dinlemeden hareket etmemelidir.

Çantada keklik değil! Altın fiyatlarında o tarihte geri çekilme olacak! Altın uzmanı Nasri Amcalar kötü haberi verdi- Şu aralar altın piyasasında bir hareketlilik mevcut bir yandan altın fiyatları yükselirken diğer yandan geçmiş yıllarda ki gibi çakılma ihtimali bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde altın fiyatlarının bir kere daha rekor kırması yatırımcıların çıkış sinyali olabilir mi şeklinde düşünmesine sebep oldu. Ama değerli uzmanlar çıkmak için henüz erken olduğunu söylüyorlar. Onlara göre altının bu yükselişi bir süre daha devam edecek. Şu durumda elinde ki altınını çıkaran kimseler ilerde pişman olabilirler. Altın her zaman yatırımcısına kazandırmış bir meta olarak bilinmektedir.

Yeni Rekorlar Gelebilir

Önümüzde ki günlerde Amerika’dan gelecek açıklamalara göre piyasanın şekilleneceğini belirten uzmanlar enflasyon verileri her şeyi belirleyecek diyorlar. Yapılan açıklamaların ardından altında kısa sürelide olsa düşüşler olabilir. Ama durumun altının yine eski yerine tırmanmasına engel olmayacağı uzmanlarca dile getiriliyor. Eğer açıklamalar olumlu yönde olursa da altının ONS fiyatlarının fırlama ihtimali olduğunu belirtiyorlar. Böyle olursa altının yeni bir rekor daha kırma ihtimali bulunuyor. Bazı uzmanlara göre 1600 TL seviyelerine kadar çıkan gram altın fiyatları 2500 TL’ye kadar bile yükselebilir. Altının kazandıracağını söyleyen uzmanlar oldukça olumlu konuşuyorlar.

Kısa Süreli Gerilemeler Olabilir

Altın hakkında yorum yapan uzmanlar önümüzde ki günlerde yapılacak olan Amerika enflasyon açıklamalarına dikkati çekiyor. Burada açıklanacak olan rakamların altının iler ki günlerde yapacağı hareketi belirleyeceği söyleniyor. Olumsuz açıklamalar altının bir miktar değer kaybetmesine yol açabilir. Ama kimse altının eski günlerde ki gibi çakılmasını beklemiyor. Altının fiyatının kısa sürede bir banda oturacağı belirtiliyor. Daha sonra fiyatın yeniden tırmanışa geçeceği söyleniyor. Özellikle yaz döneminde fiyatların çok daha artacağı birçok uzman tarafından dile getiriliyor.

Editörün Notu: Burada yer alan analiz ve görüşler yatırım önerisi içermemektedir.

Ekonomi Haberleri