19 Mayıs: Gençlere YHT ve Trenlerde İndirim ve Abonman Kolaylığı

Ulaştırma Bakanı, gençler için YHT, anahat ve bölgesel trenlerde %15 indirim ve abonman kolaylığı sunacaklarını duyurdu, gençlerin trenle seyahati tercih ettiğini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs'ta Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın bedelsiz olarak faaliyette olacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 29 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 19 Mayıs'ta Bakanlık bünyesindeki Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın bedelsiz olarak hizmet vereceğini ifade etti.

Yüksek Hızlı Tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde gençlere %15 indirim ve abonman kolaylığı sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin önemli ulaşım modlarından birinin demiryolları olduğunu vurgulayarak, ülkenin geleceği olan gençlerin büyük bir kısmının trenle seyahat etmeyi tercih ettiğini belirtti. Yüksek Hızlı Tren ile seyahat edenlerin %19.8'inin gençler olduğunu ifade eden Uraloğlu,“TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri