Afyonkarahisar'da, orman köylülerine destek devam ediyor

Afyonkarahisar'da, orman köylülerine destek devam ediyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Afyonkarahisar’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana yaklaşık 33 milyon 800 bin TL kredi desteği verildi. Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Afyonkarahisar’da da süt sığırcılığı, gülcülük, süt koyunculuğu, lavanta yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık, manda yetiştiriciliği, güneş enerjisi ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine yaklaşık 33 milyon 800 bin TL kredi desteği sağladı. 2003 yılından bu yana toplamda şehirde 2 bin 802 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılı için de 140 aileye 2 milyon 900 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti. Ayrıca orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir