Yeşilyurt'tan Sağlık Merkezi Hamlesi: Parklar Tahsis Edildi

Yeşilyurt'tan Sağlık Merkezi Hamlesi: Parklar Tahsis Edildi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit liderliğinde, yeni aile sağlığı merkezlerinin inşası için park alanları Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne 10 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen depremler, 11 ilde büyük bir felakete neden oldu. Binlerce yapı yıkıldı ve binlercesi ağır hasar gördü. Depremler sonucunda, yüzlerce kamu binası da hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Depremlerde 97 sağlık merkezinden 53'ü de zarar gördü. Hasar gören sağlık merkezlerinden 40'ının hafif hasarlı olduğu belirtilirken, biri tamamen yıkıldı, dördü ağır hasar aldı ve yedisi orta derecede hasar gördü.

ocagi.webp

Depremlerin ardından kentteki aile sağlığı merkezlerinde aşırı yoğunluk yaşanmaması ve daha elverişli ortamların sağlanması amacıyla yeni aile sağlığı merkezlerinin inşa edilmesi için adımlar atıldı. Bu çerçevede, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in liderliğinde gerçekleştirilen Mayıs Ayı Meclis Toplantısında, Yeşilyurt ilçesindeki Hacı Abdi Mahallesi ve Yeşiltepe Seyran Mahallesi'ndeki park alanlarının, Aile Sağlık Merkezleri için 10 yıl süreyle Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesine karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir