Muhtar Tunç'un Endişesi: Kırsal Kesim ve Rezerv Alanı

Muhtar Tunç'un Endişesi: Kırsal Kesim ve Rezerv Alanı
Muhtar Tunç, Yakınca'nın kırsal kesiminin rezerv alanına dahil edilme durumuyla ilgili endişelerini net bir şekilde dile getirdi.

Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın mahallesinde belirlediği rezerv alanlarıyla ilgili konuştu. Tunç, şu anda 1080 konutun rezerv alanda olduğunu ve 500 konutun da rezerv alana girmek üzere olduğunu ifade etti.

Kırsal bölgelerine gelindiğinde ise kesinlikle rezerv alanların olmaması gerektiğine vurgu yapan Tunç, bu konudaki düşüncelerini paylaştı.Tunç,“Bizim Yakınca’da Onbin konutlar kısmında yaklaşık şu an 1080 konutumuz rezerve edildi, 500 konutumuzda rezerve edilmek üzere. Büyük bir ihtimalle onun da onayı verildi, verilecek. Fakat köy kısmının kesinlikle rezerve edilmesini istemiyoruz.” dedi.

“Bütün dünyaya sesimizi duyururuz”

Yeşilyurt Belediyesi'nden aldığı bilgilere göre Yakınca'daki köy bölgesinin rezervasyona alınacağını öğrenen Mevlüt Tunç,“Birkaç gün önce Yeşilyurt Belediye Başkanı Hasan Bey’le toplantıdaydık. Hasan Bey, böyle bir açıklama yaptı, ‘buranın da rezervini istiyoruz’ diye. Oysaki biz kesinlikle böyle bir şey istemiyoruz. Böyle bir şey olursa, bütün dünyaya da sesimizi duyururuz.” şeklinde konuştu.

“Bu sözlerim açık ve net”

Muhtar Tunç, Yakınca'nın kırsal kesiminin rezerv alanına dahil edilme durumuyla ilgili endişelerini şu şekilde ifade etti:“Rezerve edilirse biz toprağımızı açık ve net devlete teslim etmiş oluyoruz. Devlete teslim ettiğimiz zamanda benim köyümün insanlarına 200 tane ev yapıp verecek, geriye 1000 tane ev yapıp satacak. Ben bu mesleği bırakınca ben bu köyü terk etmeyeceğim. Köyün dokusuna, geleneğine, göreneğine her şeyine. Biz bu topraklarda yaşamak için her hangi bir bedel ödemedik fakat bu topraklarda yaşayan atalarıma bedel ödediklerini ve o atalarıma saygı duyduğum için bu topraklarımı köylümden başkasını istemiyorum ben. Bu sözlerim açık ve net." ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir