Malatya halkı dikkat! Yerinde dönüşüm projesinin detayları açıklandı!

Malatya halkı dikkat! Yerinde dönüşüm projesinin detayları açıklandı!
Mayıs Ayı Toplantısı'nda, deprem sonrası yerinde dönüşüm için kurallar belirlendi. 7452 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu çerçevesinde yapılan başvurular onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısı'nda önemli kararlar aldı. Toplantıda, 6 Şubat depremlerinin ardından kentte devam eden yerinde dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yeni düzenlemeler ele alındı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit başkanlığında yapılan toplantıda, yerinde dönüşüm için yapılacak başvurularda uyulması gereken kurallar belirlendi ve karara bağlandı.

Mayıs Ayı Toplantısı'nda, imar maddelerinin ön plana çıktığı bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerin ardından kentteki hasarların onarılması ve yerinde dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi amacıyla "7452 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu" kapsamında "Yerleşme ve Yapılaşma" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi görüşülerek onaylandı. Bu karara göre, yerinde dönüşüm için yapılacak başvurularda uyulması gereken kurallar İmar Komisyonu tarafından hazırlandığı rapor doğrultusunda belirlendi.

Toplantıda ayrıca İmar Komisyonu tarafından hazırlanan; Yeşilyurt İlçe sınırlarındaki Cemal Gürsel Mahallesi 7. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi talebi, Aşağıbağlar Mahallesi 8. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi talebi, Tecde ve Çilesiz Mahallesi 9. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbaşı Mahallesi 13. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbaşı Mahallesi 14. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi ileMollakasım Mahallesinde ki plansız alanlarda imar planı talebine yönelik raporlar onaylanırken, Cevatpaşa-Karakavak Mahallelerini kapsayan alanda yapılan ve askıda olan 23. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ise reddedildi.

Belediyeye ait iki alan, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne ücretsiz olarak tahsis edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2023 Yılı Mali Yıl Kesin Hesap Tasdiki ise yapılan görüşmelerin ardından onaylanırken, tapuda Yeşilyurt İlçe sınırlarında bulunan Hacı Abdi Mahallesi ve Yeşiltepe Seyran Mahallesindeki park alanlarına 'Aile Sağlık Merkezleri' yapılması için söz konusu park alanlarının 10 yıl süreyle Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesine dair hazırlanan gündem maddesi kabul edildi.

Toplantıda ayrıca 10 madde İmar Komisyonuna havale edilirken, altı madde ise bir sonraki toplantıda görüşülmesi için ertelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir