Orman Yangınlarıyla Mücadele: Bilinçli Davranışla Riskleri Azaltma

Orman Yangınlarıyla Mücadele: Bilinçli Davranışla Riskleri Azaltma
Ormanlarımızı korumak için bilinçli davranmalı, insan kaynaklı yangın risklerini azaltmalıyız. Herkesin bu konuda sorumluluk alması önemlidir.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, orman yangınlarını önlemek için başlattığı "Benim Ormanım" kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında, Orduzu mahallesindeki ormanlık alandaki çöpleri temizlemek için Niyaz-ı Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Vali Yardımcısı Talat Tabur ve Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar bir araya geldi. Ayrıca, ağaçların dalları da budandı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Talat Tabur, Orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu vurgulayarak,"Bu yangınların çıkmasına vesile olmasak bile, dolaylı yollardan, ormana atmış olduğumuz çöpler vesilesiyle de hem bu yangınların çıkmasına hem de yangınların çıkmasına vesile olmasak bile bu çöpler vasıtasıyla da yangınların ilerlemesine sebebiyet vermiş olabiliyoruz. Bizim Türk geleneğinde hem yakın hem uzak Türk Kültüründe ormana büyük bir saygı vardır. Hatta Ormanın içinde bizim Türkler yüksek sesle konuşmazmış. Ormana Hayat diye bakarlarmış. Orman hayattır çocuklar. Mutluluktur, Sağlıktır, Temiz havadır, Sudur. Ormana sahip çıkmalıyız" açıklamasını yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, "Benim Ormanın temasıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından bir kampanya oluşturduk. Bulunduğumuz çevrede çöp, kurumuş dal, cam kırıkları ve buna benzer materyallerin mevcut alandan uzaklaştırılması için çöp toplama faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Böyle bir farkındalık oluşturmak istedik. Buradaki yapmamız gereken en büyük şey insan eliyle gerçekleşen yangınların önlenmesidir. İnsan eliyle gerçekleşen yangınları daha az seviyeye düşürmek, ormanlara atılan çöp artıklarının toplanması ve yangınlara sebebiyet vermemeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir