Malatya Kayısısı: Kent Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayan Tescilli Ürün

Malatya Kayısısı: Kent Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayan Tescilli Ürün
Malatya kayısısı, Türkiye'nin ve AB'nin tescilli ürünlerinden biri olarak kent ekonomisine büyük katkı sağlar, çiftçiler için temel geçim kaynağıdır.

Malatya'nın ekonomik hayatında önemli bir rol oynayan ve binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısı ağaçları yeşilliklerini sergiliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisini hissettirdiği Malatya'da çiftçilerin en önemli gelir kaynağı olan kayısı ağaçlarındaki meyveler iyice olgunlaşıyor. "Dünyanın kayısı başkenti" olarak tanımlanan kentin belirli bölgelerinde kayısı hasadı için zaman yaklaşıyor.

kayisi1.jpg

Malatya ekonomisinin ana omurgasını oluşturan ve ihracatın önde gelen unsuru olan kayısının bu yıl da ekonomiye önemli katkılar yapması bekleniyor. Dünya kayısı üretiminde önemli bir konuma sahip olan Malatya'da, bu ayın sonunda ilk kayısı hasadının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin ve Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillenen nadir ürünlerinden biri olan Malatya kayısısı, kent ekonomisine önemli bir destek sağlıyor ve Malatyalı çiftçilerin ana geçim kaynağını oluşturuyor. Bu meyve, kentin ekonomisi için büyük bir değere sahiptir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir