Eski Spor Bakanı, evinde yaşamını yitirdi.

Eski Spor Bakanı, evinde yaşamını yitirdi.
Mehmet Ali Yılmaz, Trabzon Milletvekili olarak TBMM'de görev alırken, sporda önemli reformlara imza attı ve Trabzonspor'a yeni tesisler kazandırdı.

Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde yaşamını yitirdi. Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde Trabzon'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Yılmaz, bankacılık ve medya sektörlerinde faaliyet gösterdi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ'nin yönetim kurulu başkanlığını yapmış, Güneş Gazetesi'nin sahibi olmuş ve Titibank Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapmıştır. Yılmaz, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Gazete Sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği gibi çeşitli kuruluşlarda üyeliklerde bulunmuştur.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP'den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20 Ekim 1991 ile 24 Aralık 1995 tarihleri arasında TBMM'de görev aldı. 49. ve 50. Hükümetlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik kazandırdı ve futbolda havuz sistemini düzenledi. Ayrıca, Trabzonspor'a tesisler kazandırdı. Evli olan Yılmaz'ın 5 çocuğu bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir